Na Pacientský den na Bouzově se s kardiology vydalo více než čtyřicet zájemců

13. 9. 2022

Atraktivní destinaci – hrad Bouzov a jeho okolí – si v pátek 9. září vybrali pro další Pacientský den pořadatelé z I. interní kliniky – kardiologické FN Olomouc a Nadačního fondu Pro srdce Hané. Během preventivní akce, která je určena široké veřejnosti, došlo jak na prohlídku pohádkového hradu, tak na informace o aktuálních trendech v prevenci a předcházení kardiologických onemocnění nebo na procházku nordic walking.

  • Pro další Pacientský den vybrali pořadatelé z I. interní kliniky – kardiologické FN Olomouc atraktivní místo - pohádkový hrad Bouzov.

 

Pacientský den jako tradičně uvedl přednosta I. interní kliniky - kardiologické FN Olomouc prof. MUDr. Miloš Táborský, CSc., FESC, FACC, MBA. Zdůraznil především význam prevence, pohybových aktivit a správné životosprávy. „V centru zájmu kardiovaskulárního programu naší nemocnice nestojí jen léčba onemocnění, ale také podpora a edukace pacientů v účinné prevenci této problematiky. Je důležité, aby naši pacienti pochopili zásadní význam režimových opatření – pohybu, diety, nekouření a nepití alkoholu a dále kontrol krevního tlaku, laboratorních parametrů včetně lipidového spektra, léčbu přidružených onemocnění,“ řekl profesor Táborský. Po úvodní edukaci se skupiny ujala lektorka nordic walking Mgr. Beata Brošová.

Zářijový pacientský den na Bouzově ale přinesl ještě něco navíc. Ti, kteří se s kardiology vydali na výlet na romantický hrad a do jeho okolí, totiž byli zařazení do losování o let balonem. Čtyři z nich se pak mohli pohádkové panorama podívat z ptačí perspektivy. A nás z celého srdce těší, že jedné z výherkyň, více než osmdesátileté dámě, jsme balonovým letem splnili její dětský sen.

Další pacientský den se uskuteční v pondělí 10. října v rámci XIII. Luklova kardiologického dne. Jeho program se zaměří na prevenci a léčbu obezity. Pro zájemce jsou připraveny přednášky o obezitě u dospělých a dětí v české populaci, pohybových aktivitách v prevenci a léčbě obezity a individuálním dietním plánu jako jedné ze složek léčby obezity. Zároveň se účastníci pacientského dne mohou zúčastnit procházky nordic walking nebo krátkého běhu, který povede ředitel FN Olomouc Roman Havlík.

Chcete se zúčastnit Pacientského dne? Informace najdete ZDE.